Ledenraad FloraHolland maakt zich ernstig zorgen over uitrol Floriday

De ledenraad van Royal FloraHolland geeft aan zich zorgen te maken over de uitrol van Floriday. De deadline van 100% digitaal staat op 31 maart, maar veel telers en kopers moeten de overstap naar Floriday nog maken. „Wij vinden de deadline spannend. Het is duidelijk dat er op dit moment nog te veel problemen zijn”, zegt Matthijs Barendse van de Ledenraad.

Naar aanleiding van een interne inventarisatie naar de knelpunten van Floriday heeft de Ledenraad op 29 januari een online gesprek gevoerd met de directie. Dit gesprek stond los van de petitie die vorige week gestart is door werkgroep FloriNEE. Barendse: „Wij hebben dit gesprek gehad, omdat wij problemen signaleren. Dat is de rol van de Ledenraad. Wij zijn niet over de petitie benaderd, wij hebben dit in de media vernomen.”

Tijdens het gesprek met de directie heeft de Ledenraad haar zorgen geuit over de invoering van Floriday. Zij wil dat de veiling met een nieuw stappenplan komt voor de verdere uitrol van het systeem. „Met de voorjaarsdrukte op komst en het feit dat veel kwekers en kopers de overstap naar Floriday nog moeten maken, maken wij ons ernstig zorgen. Kwekers, kopers, softwareleveranciers en Royal FloraHolland zijn er nog niet klaar voor”, aldus Barendse.

De datum 31 maart noemt Barendse dan ook spannend. De deadline valt in het Paasweekend en Barendse geeft aan dat de veiling het zich niet kan veroorloven dat de afzet op de een of andere manier stokt. Barendse geeft aan dat het niet aan de Ledenraad is een nieuwe datum vast te stellen. Dit is een besluit van directie. Op de site van FloraHolland staat te lezen dat de veiling op kort termijn met een bericht komt.

Barendse is in ieder geval positief over het gesprek met de directie en hij geeft aan dat zij de ernst van de situatie inziet. De directie erkent de problemen. Een werkgroep van de Ledenraad gaat deze week met het team van Floriday de belangrijkste knelpunten formuleren. „Daarbij betrekken we alle relevante input. Wij willen graag samen naar oplossingen toewerken”, aldus Barendse.

.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilfried Poland
Wilfried Poland
2 jaren geleden

Best zorgelijk wanneer de ledenraad niet benaderd wordt over een petitie tegen Floriday. Wat een zwaarwegend heet hangijzer is in de FloraHolland organisatie.
Voelt de achterban zich goed vertegenwoordigd door de ledenraad?