De meest gelezen berichten van 2018

  Met het nieuwe jaar vers uit de startblokken, kijken we nog één keertje terug op 2018. Dat doen we aan de hand van de tien meest gelezen berichten van 2018.

  1. Trends 2019: zacht, rond, futuristisch en duurzaam
  Aafje Nijman presenteerde vorige week drie stijltrends voor 2019, waar Bloemenbureau Holland het komende jaar mee gaat werken. Volgend jaar wordt het allemaal wat zachter, futuristischer, maar ook soberder.

  Bij Dobbe Flowers kan je terecht voor bijzondere, exclusievere bloemen, maar ook het gangbare assortiment is hier nu te koop. Klanten kunnen alle producten, zowel bloemen en planten, in één keer afrekenen.

  2. Even binnenkijken bij het Waterdrinker Green Trade Center
  Zondag 18 februari opende Waterdrinker het nieuwe Green Trade Center. Op 25.000 m2 worden planten, bloemen en accessoires verkocht.

  3. Staatssecretaris Keijzer: ‘Winkeliers moeten volop inzetten op digitalisering’
  In Breda, de ‘Beste Binnenstad van het jaar’, hebben negen gemeenten tijdens het Retailcongres in het bijzijn van Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat de Retaildeals getekend. Daarmee komt het totaal aantal Retaildeals vanaf deze week op 152.

  Winnares Hanneke Frankema met het model dat haar florale kraag droeg.

  4. Hanneke Frankema is Nederlands Kampioen Bloemsierkunst
  ‘Eindelijk!’ Dat was zo ongeveer het eerste dat Hanneke Frankema zei nadat ze hoorde dat ze Nederlands Kampioen Bloemsierkunst was geworden. Vier jaar geleden eindigde ze als tweede achter Dini Holtrop, nu heeft ze dan die felbegeerde eerste plek binnen.

  5. Mijn Bloemist-magazine verdwijnt per direct
  De VBW heeft besloten per direct te stoppen met het Mijn Bloemist-magazine. Het heeft volgens de branchevereniging het hoofddoel niet bereikt: het vergroten van de afzet.

  6. Onderzoek Britse consumenten: geen rode rozen voor Valentijnsdag
  Wat is de invloed van bloemen tijdens Valentijnsdag? Florismart onderzocht het onder Britse consumenten en vindt de uitkomsten verrassend. Bijna driekwart van de ondervraagde vrouwen geeft aan niet van rode rozen te houden. En een boeket van de bloemist is populairder dan dat van de supermarkt.

  7. FleuraMetz neemt Baltus over
  Henk Baltus Bloemenexport en Baltus Plantenexport vallen vanaf nu onder de FleuraMetz-groep. Baltus Export denkt hiermee zijn positie in Europa verder te kunnen verstevigen.

  8. Fleurop brengt nieuw rouwbloemenboek uit
  Bloemisten van Fleurop werkten de afgelopen maanden aan een nieuw rouwbloemenboek, dat nu klaar is. Het heeft de titel ‘Zoals je was’ meegekregen. ‘Het zijn allemaal rouwarrangementen die het karakter van mensen weergeven’, aldus de verzendorganisatie.

  9. Waterdrinker is decor voor nieuw NTR-programma over vormgeving
  Dinsdag 15 mei werden in het Waterdrinker Green Trade Center (GTC) opnames gemaakt voor een aflevering van een nieuw tv-programma van de NTR: Voor de Vorm. Dit gaat over vormgeving en alledaags design. Bij Waterdrinker ging het over de kamerplant.

  10. Open competitie bloemsierkunst op Gardenista
  Gardenista organiseert volgend jaar in mei voor het eerst een competitie bloemsierkunst die voor iedereen open is; studenten, amateurs en professionals worden uitgenodigd om mee te doen. Een professionele jury beoordeelt alle bloemwerken per categorie.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties