Twee waterzuiveringscoöperaties opgericht in De Lier

In De Lier zijn op 30 januari de Coöperatie Waterzuivering West10 en de Coöperatie Waterzuivering West33 opgericht. Met de coöperaties, die respectievelijk 110 ha en 118 ha glas vertegenwoordigen, willen tuinders collectief uitvoering geven aan de sinds 1 januari geldende waterzuiveringsplicht.

 

Coöperatie Waterzuivering West10 beslaat het gebied rondom de Scheeweg, Kreekrug en Burgerdijkseweg in de Lier. Bij Coöperatie Waterzuivering West33 gaat om het de Oostbuurtseweg, Oostlaan en Zijtwende. Beide coöperaties gaan dit jaar onderzoeken welke technieken en oplossingen het meest efficiënt en meest duurzaam voor de waterzuivering in de twee gebieden uitpakken.

De adviescombinatie van Flynth, Rombou en Inno Agro heeft het businessplan voor de coöperaties geschreven en de totstandkoming van de collectieven begeleid. De adviseurs verwachten dat er meer collectieven zullen volgen. Volgens hen is het voor veel bedrijven echter nog te vroeg om beslissingen te nemen om te investeren in zuiveringsapparatuur. Uitzondering vormen volgens hen de bedrijven die voor nullozing kiezen of een abonnement hebben afgesloten bij een mobiele zuiveraar.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties