Wil je ook geld verdienen aan geld?

Als teler of handelaar in de Nederlandse sierteelt verdien je vanzelfsprekend je geld met de in- en verkoop of export van bloemen, planten en bomen. Maar er is meer. Ook aan het geld wat door je bedrijf stroomt, kan je geld verdienen. In de Masterclass Money Management die het Vakblad voor de Bloemisterij in april organiseert, leggen twee financieel specialisten in valuta en kapitaal je dit haarfijn uit.

Joost Derks, valutaexport van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij (NBWM), en Edin Mujagic, onafhankelijk monetair econoom, geven een diepgravende analyse van de laatste trends en ontwikkelingen in de wereld van valuta’s, rente en financiering. En zij laten zien dat ondernemen met geld ook profijt oplevert als op het juiste moment de juiste beslissingen worden genomen. Het Vakblad voor de Bloemisterij organiseert deze masterclass specifiek voor (handels)kwekers, handelaren en exporteurs in de Nederlandse sierteelt, maar vanzelfsprekend zijn ook andere deelnemers in de keten van harte welkom.

Derks schetst onder meer de onzekerheid van de Brexit op de valutamarkten, waarin het voor bedrijven die zaken doen op Groot-Brittannië zaak is om hun valutarisico’s goed te beheersen. Hij laat aan de hand van diverse scenario’s, praktijkvoorbeelden en oplossingen hoe de fluctuaties in de koers van het Britse pond, de Amerikaanse dollar en de euro effectief kan worden opvangen.

Edin Mujagic analyseert het beleid van de centrale banken en de gevolgen voor de rentes in de eurozones. Want jarenlang gingen ze dezelfde kant op, de centrale banken in de eurozone en de Verenigde Staten, met als gevolg dalende rentes. Nu scheiden de wegen zich. En zien we dat de rentes stijgen. Met de extra kennis op zak, is beter in te schatten of je op je lening variabele of vaste rente moet nemen. Bovendien ben je zo een evenwaardige gesprekspartner voor je bankier.

Meld je daarom snel aan voor de Masterclass Money Management, op 4 april in Aalsmeer en op 11 april in Naaldwijk. Meer informatie en het invulformulier vind je hier.