De Boomkwekerij Nieuws Top 10 best gelezen berichten van 2019

Top 10 best gelezen berichten van 2019

0

Aan het einde van het jaar blikt de redactie even terug om te kijken welke berichten het afgelopen jaar het best werden gelezen. En om in de sfeer van het einde van het jaar te blijven, maken we daar een top 10 van!

Natuurlijk scoorden berichten over plagen zoals de buxusmot goed, maar ook nieuws over de Unielijst en de PFAS-perikelen. De Brexit ontbreekt uiteraard niet, in de vorm van een bericht over Van den Berk die een Brits bedrijf oprichtte.

Een bericht van deze maand, over het verlies van Tesco als klant voor Intergreen, bereikte de vierde plaats, en een artikel over het nieuwe plantenpaspoort dat op 14 december van kracht werd, staat op nummer drie.

Een aankondiging van een koninklijk bezoek aan Opheusden was goed voor een tweede plek. Blijkbaar mogen we veel royalty watchers tot onze lezers rekenen. Het best gelezen bericht van 2019 is echter het nieuws over een boomkweker die in de race was voor de prijs van Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Dat hij de prijs uiteindelijk niet heeft gewonnen, mag de pret niet drukken..

1. Karel Huibers in race voor agrarische ondernemersprijs

2. Koning en koningin naar Opheusdense laanbomen

3. Paspoort per plant: ’Laat je niet gek maken’

4. Intergreen verliest Tesco VK als klant

5. Groene sector pleit voor vrijstelling PFAS-analyse

6. Mezensterfte waarschijnlijk niet door buxusmotbestrijding

7. Hemelboom definitief op Unielijst verboden soorten

8. De nieuwigheden van Plantarium 2019

9. Buxus-kweker rekent op herstel natuurlijk evenwicht

10. Van den Berk richt Brits bedrijf op

De eerstvolgende nieuwsbrief van De Boomkwekerij verschijnt op 3 januari. Op die dag valt ook het eerste blad van 2020 op de mat. Voor nu wensen wij onze lezers fijne kerstdagen en de beste wensen voor 2020!

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

Reageer op dit artikel

avatar