Dit zijn de tien best gelezen berichten van 2018

Traditioneel publiceren we in de laatste nieuwsbrief van het jaar de tien best gelezen berichten van 2018. Enerzijds omdat lijstjes nu eenmaal horen bij het einde van het jaar, anderzijds omdat dit ook inzicht geeft in wat onze lezers het meest heeft bezig gehouden afgelopen jaar.

In de top 10 staan drie berichten in de categorie ‘bedrijvennieuws’, namelijk op nummer 1, 9 en 10. Onze lezers blijken bovenmatige interesse te hebben in nieuws dat mogelijk de afzet beïnvloedt. Zo staat met 1778 kliks dit jaar het bericht ‘Drie Praxis tuincentra verder onder naam bijStox’ bovenaan. De fusie van Betuwe Plant en Bram de Greef eindigde met 1092 op de 10e plek, gevolgd door het faillissement van Bakker.com met 977 kliks op nummer 10.

Buxus

De nummer 2 en 3 van dit jaar zijn enigszins vreemde eenden in de bijt. Een bericht over het advies van de Vogelbescherming om Buxus in te ruilen tegen bessenstruiken leverde 1678 kliks op. Een bericht over misleidende advertenties van GroupDeal in de Telegraaf, waarbij gewone fruitboompjes werden verkocht als kolombomen, kreeg 1440 kliks.

Xylella

Uiteraard ontbreek Xylella niet in de top 10. De gevreesde bacterieziekte bezet plek 5 en 8 in de top 10. Op nummer 5 met 1232 kliks staat het bericht over de eerste vondst van een plant met Xylella in Nederland. Het ging uiteindelijk om een geïsoleerd geval, maar de schrik was er niet minder om. Het bericht over een vondst bij een Belgisch handelsbedrijf was goed voor 1129 kliks.

Neerslaggolf

Potten gingen drijven in de regio Boskoop nadat er plaatselijk tot wel 150 mm regen viel.

Opvallend is ook welke berichten niet in de top 10 staan. Zo staat er geen enkel bericht in over de droogte, terwijl dit boomkwekers toch een groot deel van het jaar heeft bezig gehouden. Wel goed gelezen was een bericht over de slechte handel naar aanleiding van het koude voorjaar:  ‘Verkoop richting tuincentra komt nog niet los’ (1366). Ook de overstroming in Boskoop begin september scoorde goed, ‘Neerslaggolf treft Boskoopse boomkwekerij’ werd 1149 keer gelezen.

Meest trieste bericht

Waarschijnlijk voor velen het meest trieste bericht van het jaar vinden we op nummer 6. Het plotselinge en onverwachte overlijden van boomkwekerij-expert Wil de Bresser heeft velen in de sector geraakt. Nog maar net met pensioen, overleed Wil tijdens het uitoefenen van zijn hobby, fietsen, en werd op de dag van zijn 64e verjaardag begraven.

Beste wensen

Voor ons ligt een heel nieuw jaar met veel nieuws, weerrecords en waarschijnlijk heel veel berichten over de Brexit in het verschiet. Voor nu wenst de redactie van De Boomkwekerij alle lezers de beste wensen voor 2019!

De complete top 10

  1. Drie Praxis tuincentra verder onder naam bijStox (1775)
  2. Advies Vogelbescherming tegen buxusrups: Buxus eruit, bessenstruik erin (1678)
  3. ’Fruitbomen in advertentie misleiden consument’ (1440)
  4. Verkoop richting tuincentra komt nog niet los (1366)
  5. Xylella duikt voor het eerst op in Nederland (1232)
  6. Wil de Bresser overleden (1187)
  7. Neerslaggolf treft Boskoopse boomkwekerij (1149)
  8. Xylella gevonden op Belgisch handelsbedrijf (1129)
  9. Vollegrondsproducties Betuwe Plant en Bram de Greef fuseren (1092)
  10. ’Postorderbedrijf Bakker.com in financiële nood’ (977)
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties